5 tipp a blogod optimalizálására mobilra

Itt van egy rejtély az Ön számára: mi köze van egy étteremhez, parkhoz, buszhoz és egy vacsorához? Ha kitaláltad, hogy "Mindenki, aki ült körülötte / állva / sétálgat rájuk, bámul egy okostelefonra," ding ding ding! Nem hagyom figyelmen kívül, hogy ez mit jelent a társadalom egészének, és jobban ragaszkodik az alapötlethez, hogy ez bizonyíték arra, hogy a mobilhasználat folytatódik.

Tény, hogy az egész Föld népességének több mint a fele rendelkezik okostelefonnal, a felhasználók fele pedig az internethez való első hozzáférési útvonaluk felé fordul. Ez azt jelenti, hogy ha egy blogot futtatsz - különösen az egyiket, amelyhez tartozik egy csatolt áruház - valószínű, hogy az olvasók nagy része fogyasztja a munkáját okostelefonon. A probléma az, hogy ha a blogja nem mobiltelefonra optimalizált, akkor lehetetlen, hogy a felhasználók kölcsönhatásba lépjenek vele - és a statisztikák azt állítják, hogy kölcsönhatásba akarnak lépni, mivel a mobil webhelyeken 85% -kal nőtt a felhasználói elköteleződés.

Egy olyan weboldal klikkere, amely nem skálázható a mobilon, arra is készteti önt, hogy érintetlenül nézzen ki, és talán talán nem a leghitelesebb blogger.

Összességében ezek több, mint néhány kiváló okot jelentenek ahhoz, hogy a webhely mobilbarát legyen. Vessünk egy pillantást öt tippre blogod optimizálásához a mobilhoz az induláshoz.

1. Korszerűsítse webhelyét

Először is: ha a webhely egy hatalmas grafika és a "kattintson ide!" Gombjainak nehézkessége, akkor a látogatókat ketyegni fogják. A nagy fotók gyakran nem töltődnek be a kis képernyőkön (vagy örökre meg fognak tenni, és kb. 3 másodpercig maximalizálni kell a látogató figyelmét), és, valaha próbáltál egy apró, masszív gombbal kattintani hüvelykujját?

Íme, mit kell keresni:

Hosszú üzenetek: Ha megcsinálod őket, félkövér fejlécekkel töröld fel őket, és bőséges bekezdéstöréseket adsz magadnak. A hüvelyk szabálya: ha könnyen lefölözödik, maradhat. Ha nem, tartsd meg a dolgokat.

Flash és Java: az iPhone nem támogatja a Flash-et és sok más telefon nem támogatja a Java-t, így elkerülheti mindkettőt.

Fájlméretek: Amint azt korábban említettük, a túl nagy méretű grafikák túl nagy kockázatot jelentenek, ezért ügyeljen arra, hogy a fájlméreteket kicsi legyen.

Oldalak száma: Az asztali számítógéptől eltérően az okostelefonokon és táblagépeken a képernyőn megjelenő navigáció többsége görgetéssel történik. Ez egy egyoldalas weboldalt tesz lehetővé, amely ideális a mobil platform számára, mivel a felhasználók egyszerűen lefelé gördíthetik le, amire szükségük van. Azonban más oldalak elrejtése nem kizárt, mindaddig, amíg könnyű megtalálni őket, és rákattintanak a kiemelt menüre. Amit el akarsz kerülni, egy túlságosan kategorizált webhely, amely úgy érzi, mint egy labirintus. És nincs felbukkanó ablak! (Egy asztalon szenvednek, düh okoznak mobilon).

Szövegbevitel és kattintások: van egy űrlapja, amelyet a látogatóknak ki kell töltenie, mielőtt továbblépne? Felmérés, amely számos csapatot igényel? Ismét megteheted ezeket a dolgokat, de tartsd őket abszolút minimumra. Még a leginkább felhasználóbarát mobil platform sem tagadja azt a tényt, hogy a szövegbevitel és a precíziós képernyőfelvétel nehezen elérhető a kis mobil képernyőn.

2. Tegye érzékenynek

Ha még nem hallottál az érzékeny tervezésről, biztosan kölcsönhatásba lépett a reagáló weboldalakkal. A válaszoló weboldal az, amely - ha megkaptad - eltérő módon válaszol a webhelyhez használt eszköz típusára. Egy okostelefonon? Az oldal automatikusan lecsökken, hogy illeszkedjen egy okostelefon képernyőjéhez, így nem kell vízszintesen, hanem felfelé és lefelé görgetni. Táblagépen? Egy laptop? Ugyanez. A felelősségteljes kialakítás minden egyes felhasználó számára megfelelő automatikus testreszabást jelent, ami nagyon szép.

Ha a blogod a WordPress-on található, az egyszerűség kedvéért egyszerűen megkapod a blogodat: az adminisztrációs panelből csak menj be a boltba, és válaszd ki a stílusodnak megfelelő, érzékeny témát. Voálá! Készen állsz a mobilra. A legtöbb más blog weboldalon is fogékony sablonok találhatók, de a választások kicsit korlátozottabbnak tűnnek.

Ha saját webes tervet készítettél, vagy egy másik platformra béreltél fel, akkor az érzékeny tervezés kevésbé lesz bonyolult végrehajtani, mert vagy teljes átdolgozást vagy komoly csípést kell végrehajtania a HTML és a CSS számára. Ebben az esetben nagyobb értelemben lehet egy különálló mobil webhely kialakítása, amelyre a mobil platformon lévő felhasználók automatikusan átirányításra kerülnek, vagy legalábbis átmenetileg, amíg felépítik a reagálható webhelyet.

A másik szép dolog, hogy egy különálló mobil oldalon van, hogy fenntarthat egy nem mobil weboldalt, amely lehetővé teszi, hogy mindent megtesz, amire szüksége van. Azonban személy szerint úgy gondolom, hogy ez egy null pont, hiszen az UI design tendenciája szándékosan a minimalizmus irányába mutat, és nem szabad elképzelni, hogy a fő webhelyed olyan hely, ahol szabad uralkodása túlságosan bonyolult.

3. Integrálja az Instagramot

A fotók elengedhetetlenek a látogatók figyelmének felhívásához és karbantartásához (különösen a hosszabb blogbejegyzéseknél), de a legit fotók nagyszerű licencekkel vannak ellátva, és amint fent említettem, ha túl nagyok vagy rossz formában vannak, nem garantálják őket hogy ténylegesen betöltődjön egy mobil platformon. De ezek közül egyik sem számít, ha már formáztak a mobileszközökön egy harmadik fél webhelyén, például az Instagramon keresztül.

Számos különböző Instagram-kütyü segítségével könnyedén továbbíthatja az Instagram fotóit a blogbejegyzésekbe (ismét egyszerűen WordPress-on). Alternatívaként az összes nyilvános Instagram-fotó napjainkban beágyazott kóddal érkezik, így könnyedén felismerheti a kedvenc fotóját a barátja hírcsatornáján, és elküldheti a blogodra, miközben továbbra is hitelt nyújt, ha hitelt ér el.

4. Tartsa biztonságban

Ahogy a legutóbbi Heartbleed epizód bebizonyította, a biztonság nagy probléma az interneten általában, de ez még inkább a mobileszközök vadnyugatán van. A mobil biztonsági cég, a Lookout című, "Mobile Threats, Made to Measure" című legfrissebb jelentése a legnagyobb veszélyt fenyegeti az adware, a töltés és a rosszindulatú programok számára, különösen azoknál az országokban, ahol a szabályozás szűkös. A saját webhelyét megakadályozhatja, hogy megvédje mobillátogatóit a következő lépések végrehajtásával:

Maradj naprakész. A platform értesítette Önt egy frissítésről? Nagy. Csináld most. Gyakran frissítések tartalmaznak javításokat biztonsági hibákra.

Felhasználónév és jelszó módosítása. Különösen, ha a felhasználóneve "admin" és a jelszava "12345". Jó ötlet a jelszó rendszeres megváltoztatására is.

Dole Out adminisztrátori jogosultságokat gondosan. Biztos, hogy szereted a barátodat most, de 3 hónap múlva? Igen, előfordulhat, hogy nem akarja, hogy adminisztrátori jogosultságai legyenek a bloghelyeden. Csak az abszolút minimális felhasználókra korlátozza.

A hirdetők vizsgálata. A hirdetések gyakran célzók a rosszindulatú programokhoz, ezért minden hirdetőnek be kell csempésznie azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyeket a feliratkozás előtt végeznek.

Legyen óvatos a fotókról. Elrejthetik a rosszindulatú kódokat. Ezért az Instagram trükk fent említett sokkal jobb ötlet, ugyanúgy, mint a fotók megvásárlása egy tiszteletre méltó stock fotó oldalon.

Stick a widgetekkel. Az alkalmazások feltöltődnek, így ha a webhelyét egy kicsit több funkcióra vagy wow tényezőre szeretné adni, tartsa be azokat a widgeteket, amelyeket a blog platformja már ellenőriz.

5. Vizsgálja meg újra, tesztelje és tesztelje újra

Természetesen a válaszkészítés nem tökéletes, és nem 100% -ban garantált, hogy mindenféle eszközhöz és képernyőhöz megfelelő méretűre fog átméretezni (hé, adja meg a kódot, a mobil ökoszisztéma meglehetősen változatos). Első lépésként összegyűjti barátait az iOS, az Android és még a Blackberry okostelefonok és táblagépek segítségével, hogy lássa, hogyan működik. Jól néz ki? A teljes szöveg olvasható? Képeket és videókat töltenek be az eszközökön? A szociális gombok működnek?

Még jobb ötlet az emulátor használata - olyan eszköz, amellyel egyszerűen és gyorsan tesztelheti a még szélesebb körű eszközöket.